Browsing Tag: "Kuala Lumpur"

Kuala Lumpur

Sejumlah Anggota Parlemen Dipanggil Polisi Malaysia

Polisi Diraja Malaysia (PDRM) memanggil sejumlah anggota parlemen untuk dimintai keterangan terkait kehadiran mereka di Dataran Merdeka Kuala Lumpur Senin (2/8) lalu setelah gagal menghadiri sidang di parlemen.

Sejumlah Dokter Kontrak di RS Malaysia, Unjuk Rasa

Sejumlah dokter kontrak yang melakukan unjuk rasa, di antaranya berasal dari Hospital Putrajaya, Hospital Besar Melaka, Hospital Raja Perempuan Bainun Ipoh Perak, Hospital Seremban, Hospital Kuala Lumpur, Hospital Sungai Buloh, Hospital…

1.500 WNI di Kuala Lumpur Terkurung Kebijakan PKPD

Sekitar 1.500 warga negara Indonesia (WNI) yang tinggal di Taman Bukit Angkasa, Kuala Lumpur, terkurung di tempat tinggalnya sehubungan kebijakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketat (PKPD) di kawasan tersebut.

Menjelang Penguncian Total, Suasana Kuala Lumpur Relatif Sepi

Suasana ibu kota Malaysia, Kuala Lumpur, utamanya di Wilayah Persekutuan Putrajaya, Senin (31/5/2021) menjelang pemberlakuan penguncian total mulai Selasa (1/6/2021) cenderung sepi dibandingkan hari-hari normal. Penguncian total tersebut…

Warga Malaysia Kembali Alami Idulfitri yang Suram

“Saya belum pulang ke kampung halaman untuk Raya selama hampir dua tahun, dan selama masa itu saya belum bertemu dengan orang tua saya,” kata juru masak berusia 40 tahun itu, dengan menggunakan bahasa Malaysia untuk Idulfitri.